Угостителство и туризам

• Мајстор слаткар
• Хотелско – ресторански техничар


• Бармен 
• Готвач 
• Менаџер за конференции и настани 
• Менаџер на Рецепција 
• Менаџер за угостителство – домаќин 
• Туристички водич

• Келнер 
• Помошник бариста 
• Слаткар 
• Собар/ка


• Оператор за рурален туризам 
• Рецепциски службеник 
• Техничар за кулинарство 
• Техничар за манифестации и настани 
• Техничар за угостителско послужување 
• Туристички аниматор

• Агенциски службеник


• Готвач специјалист